(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
Červená řepa se zelím dlouhá léta prověřená
Potřebné ingredience
1 kg červené řepy, 1 kg bílého zelí, 20 dkg cibule, 350 ml octa, 2 lžíce soli, 1/2 l vody, 10 dkg cukru
Postup přípravy
Omytou řepu uvaříme asi 3/4 h. Vodu s octem, solí, cukrem, cibulí nakrájenou na kolečka přivést k varu, pak přidat nakrouhané zelí a asi 10 min povařit, nakonec přidat červenou řepu na kostičky. Horké plnit do sklenic a sterilovat 15 min při 80 stupňích
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvítečko
(upraveno)
16. 8. 2014, 9:00
vyzkouším
jjjop
(upraveno)
10. 8. 2009, 9:18
Dělám taky, ale křen přidávám až při servírování. Je to tak lepší, dětem bez křenu a dospělým podle chuti.
Vrtelik
(upraveno)
24. 7. 2009, 8:00
Včera jsem tuhle dobrotu dělala,ale trochu jinak do téhle dávky patří ještě tři lžíce nastrouhaného křenu má se zamíchat a den se nechat proležet a pak plnit do sklenic a sterilizovat.Křen teprve tomu dodá ten zprávny říz ,už ho dělám několik let a je opravdu vinikající.
Bibi25
(upraveno)
13. 7. 2009, 18:23
tiež môžem potvrdiť, že nie je nad takto zavarenú repu, je úplne super
Filipka
(upraveno)
12. 7. 2009, 8:27
tento recept znám, je fakt super, také všem doporučuji